Домашні клопоти. Із всіх домашніх справ мені більше довподоби мити посуд. Не можу сказати, що це роблю регулярно і що не чув у свою адресу — «Помий будь ласка хоч посуд», але якщо вибирати між миттям посуду і прибиранням пилосмоком, то я звісно ж обираю миття посуду. Навіть самого брудного. 

Ця установка у моєму дитинстві, що я маю за час відсутності батьків прибрати у хаті, зводила мене з розуму. І ці радянскі пилосмоки. Цей шум, а потім іти на смітник і чистити корзину для пилюки. Феее.

А у теплій воді, коли навколо нікого…Так, а ще може музика пробиватись із сусідньої кімнати. Медитація. Особливо приємно мити у зимовий період. 

З малку відбили,повністтю, бажання тримати праску у руках. Шкільна форма має бути по стрілочкам. Стрілочка лише одна, а не дві, як зазвичай. Вода, марля, при відсутності розпилювачив води, по ліву руку на табуреті, стоїть чашка з трояндою, або іншим радянським малюнком на кераміці, з водою, для того, щоб набравши у рот, розпилювати на одяг. І цей звук «ПРффшфф», і мокрі штори, бо не так направив. І ти запізнюєшся. А ще ліжко не заслав. А там купа подушок, які б мали стояти трикутничками, точніше остання, та що стоїть на інших чьотирьох із курячого пір’я. Розмір, ви розумієте, це не сучасні із синтепону. Такі маленькі, ледь відчутні під головою. А ті були більше для того, щоб сидіти в ліжку, а не відпочивати лежачи. А ще покривало обов’язково по лінії горизонту.

Так, тепер я не застеляю ліжко. Або мінімально. Та і не так давно чув, про вчених, які довели, що це робити не обов’язково, навіть більше того, не рекомендують! 

Скоро мені 34 і у мене двоє малявок. Цікаво, якій якір я закину їм на майбутнє?